mooie steden

Saint-Ambroix

Op 7 minuten afstand van gîtes NouLou ligt de stad Saint-Ambroix. Een middeleeuwse stadje met oude huizen en steile straatjes in het oude centrum. In juli en augustus worden er rondleidingen in het oude centrum gegeven. Elke dinsdag,- en zaterdagochtend is er een warenmarkt. De stad is recent opgeknapt en op het marktplein kun je heerlijk genieten op een terrasje. Handig voor de gasten van gîtes NouLou zijn de supermarkten die hier bij elkaar liggen; Intermache, Carrefour en Lidl. 

Barjac

Barjac oogt als een dorp maar is een stad met 1500 inwoners. Het ligt op het punt waar de Cevennen overgaan in de Vallée de la Cèze en 30 km ten zuiden van Vallon-Pont-d'Arc. Het is een mooie plaats met prachtige pleintjes, straatjes, leuke winkeltjes en restaurantjes. Barjac is uitgeroepen tot "village caractère". In het oude centrum van Barjac ligt het kasteel van de graven van Roure.  Elke vrijdagochtend is er een mooie warenmarkt en 2 keer per jaar de bekende antiek (brocante) markt (met Pasen en in augustus).

Barjac ligt op ca. 20 minuten rijden van gîte NouLou. Voor de boodschappen is er een Carefour Expresse.

 

 
heerlijke restaurantjes
heerlijke restaurantjes
elke vrijdagochtend markt
elke vrijdagochtend markt
slenteren door steegjes
slenteren door steegjes
antiekmarkt
antiekmarkt

Alès

Alès wordt wel eens de hoofdstad van de Cevennen genoemd want het ligt aan de voet van dit mooie natuurgebied. De stad ligt 40 km ten Noordwesten van Nîmes. Op maandagochtend is er warenmarkt in het centrum van Alès. In deze stad worden vaak festivals georganiseerd. In de oude binnenstad zijn leuke restaurantjes en winkeltjes. Buiten de stad ligt een heel groot commercieel centrum met supermaché als de Cora; een enorme supermarkt waar van alles te koop is. In Alès ligt het toeristenbureau van de Cevennen waar informatie over dit gebied te verkrijgen is. Deze stad is een perfecte uitvalsbasis vanuit Saint-Denis. Alès ligt op een klein half uurtje rijden vanaf gîtes NouLou. 

 

 

Goudargues

Goudargues wordt ook wel eens het Venetië van de Gard genoemd. Een gekanaliseerde beek doorkruist het dorp omgeven door oude plantanen. Een prachtig gezicht. Aan weerszijde van de beek zijn leuke winkeltjes en restaurantjes/terrasjes. Dicht in de buurt ligt rivier de Cèze. Hier kan je kanovaren, zwemmen en wandelen. De strandjes bij de rivier zijn allemaal vrij toegankelijk. Een leuke cominatie voor een vakantiedag. Rond het weekend van 15 augustus is er elk jaar een traditioneel feest in het stadje; het feest duurt 4 dagen met kermis, dans en muziek. Gourdargues ligt op 30 minuten rijden van Gîtes NouLou.

Bagnols sur Cèze

Bagnols is de hoofdstad van de Gard en ook de grootste plaats langs rivier de Cèze. De stad met het mooie middeleeuwse centrum, heeft vele winkels en restaurants. In het centrum, rond het marktplein, smalle straatjes met mooi herenhuizen. Bij de VVV in de stad zijn wandelroutes voor door de stad verkrijgbaar. Elke woensdagochtend is er een warenmarkt. In Bagnols sur Cèze is ook het archelogisch Meseum Léon-Alègre, de moeite waard om te bezoeken. Deze stad ligt op 40 minuten rijden van de gîtes. 

 

 

Nîmes

Nîmes; cultuur, gezelligheid, winkelen en heerlijke terrasjes voor een kop koffie of een drankje. In het centrum van de stad kun je heerlijk shoppen in mooie winkels.

Deze stad, die in de Romeinse tijd al erg belangrijk was, bruist en biedt prachtige bezienswaardigheden. Het Amfitheater, Maison Carrée (tempel), de tuinen Jardins de Fontaine en nog veel meer. De stad biedt een bezoekerspas aan waarmee alle bezienswaardigheden voordelig bezocht kunnen worden.

Nîmes ligt, net als Saint-Denis (dorp van gîtes NouLou) in de Gard. Vanaf de gîtes is het ca. 59 minuten rijden. 

 

Arles

Arles is een prachtige historisch stad. Cultuur met mooie gebouwen waaronder de Arena. Er is een bezoekerspas waarmee alle historische gebouwen bezocht kunnen worden.

Veel in Arles staat in het teken van Vincent van Gogh; de stad waar de schilder een aantal jaar gewoond heeft. Naast cultuur snuiven zijn er tal van leuke, gezellige restaurantjes en terrasjes. In de nauwe straatjes zijn leuke winkeltjes die juist niet de bekende toeristische spulletjes verkopen.

Deze stad ligt op 1.5 uur rijden van de gîtes NouLou. Via mooie binnenwegen maar het laatste deel kan ook via de tolweg A54.

 

 

Avignon

Avignon wordt ook wel het Rome van Frankrijk genoemd. Prachtige, veelzijdige stad met ontzettend veel cultuur. Ruim een eeuw lang woonden er Pausen. Dat leverde meteen het belangrijkste bouwwerk van de stad op, Paleis des Papes. Het grootste gotische bouwwerk van Frankrijk. En natuurlijk de beeldbepalende brug Pont d'Avignon. De brug dateert uit de 12e eeuw. Leuk om er overheen te lopen om direct de mooie stadmuren van de stad te bewonderen. Ook in het centrum van deze stad vele winkeltjes, restaurantjes met heerlijke terrasjes. Avignon is echt een aanrader en ligt op ruim een uur rijden van gîtes NouLou.

Lussan

Tussen Barjac en Uzes ligt het hooggelegen dorpje Lussan. Bij het aanrijden is de heuvel waarop het dorp ligt al zichtbaar. Tussen de lavendel en de zonnebloemen. Een prachtig gezicht en in juni, als de lavendel bloeit, een typisch Frans overzicht als op een ansichtkaart. Het kasteel is gebouwd in de 15e eeuw en valt direct op. Le jardin des Buis is een prachtige afgesloten tuin met buxus en mediterane planten. De tuin is alleen te bezoeken op afspraak. Het is bijzonder leuk om door Lussan heen te lopen. Kleine straatjes, bijzondere woningen en nog 2 oude spinnerijen. Momenteel wonen er nog maar 500 bewoners in het dorp. Lussan ligt op 20 minuten afstand van gîtes NouLou en is bijvoorbeeld prima te combineren met Uzès.

 

 

Uzès

Uzès is onze favouriete stad in de buurt van gîtes NouLou. Prachtig mooi plaatsje, een beetje "chique" met mooie winkeltjes van kleding tot mooie woonaccessoires. Op zaterdagochtend een prachtige warenmarkt. Groot en met alle producten uit de Provence zoals zeep, lavendel, mooie linnengoed, hangmatten, rieten tassen en nog veel meer. In het historisch centrum kan de kathedraal en het paleis bezocht worden. En voor de kleine kinderen het Haribo (snoepjes)museum. Vanuit Uzès zijn Pont du Gard en Nîmes ook prima aan te rijden. Dit stadje ligt op 35 minuten rijden van de gîtes.

kasteel in Uzès
kasteel in Uzès
caves met restaurantjes
caves met restaurantjes
winkelstraat van Uzès
winkelstraat van Uzès
zaterdagochtend markt
zaterdagochtend markt